Swiftcats Dark side

På väg mot den namnlösa gängets ”område” får Vincent (Packprästen) en ide och försvinner i mörkret (Jävla Lasombra). Det enda gruppen hör är att han ska bege sig till China town. Duktus, Jack, Swiftcat och Lightcat skyndar därför ensama vidare genom ett hotfullt mörkt New York. Kulsvärmar haglar över dem och hotfulla skuggor kantar vägen till the Bronx. Swiftcat tar och säkrar ryggen genom att tilkalla bältdjurets ande och be om förstärkt hud. Denna får kulorna att studsa av henne.

När de slutligen når fram till irländarkvarteren i Bronx möts de upp av tre grova irländsk-amerikaner som frågar varför de kommer springande in i området. Duktusen vågar sig på ett snabbt svar och slänger ur sig, ”Vi är jagade av en massa svartingar och spaggar”.

Hur genomtänkt detta var visade sig väldigt snabbt. Med en snabb signal tillkallas alla bråkvänliga irländare från de närmsta pubarna med vrål om att gängen är ute efter deras folk och att de försöker förorena deras döttrar och föra in droger till oskyldigt ovetande unga. De tempramentsfulla irländarna griper alla möjliga tillhyggen och ger sig ut för att leta efter närmsta svarta eller latinska man de får tag på.

Samtidigt beger sig 6 stycken unga afro-amerikaner sig hem från en skolbal och oturligt nog stöter de samman med det irländska uppbådet. Resultatet blir förödande och 5 av de unga männen dör av sina skador, den sjätte hanmnar i koma. Kommer detta att få efterverkningar…..

Efter denna början på natten efterlöser den ena kaotiska händelse den andra fram till följande har skett. Det namnlösa gänget har tagit över ett gamalt, slitet och skabbigt ”1 timmes” motell, fängslat ägarinnan och städerskan för att göra dem till deras tjänare (Ghouls). Motelelt har två våningar som är förbommade och inte använts på ca 50 år. Swiftcat upptäcker desasutom en källare full av makabra överaskningar. Källaren är inredd som en fullt fungerande tortyrkammare. Där sitter en del asiatiska & östeuropeiska flickor fängslade i små burar och i bortre hörnet ligger där ett antal söndertorterade kroppar. Damen har tydligen försörjt sig på att tillverka såkallade ”snuff” filmer.

Ett annat problem utbryter samma natt. När ”Gänget-utan-namn” håller på att undersöka sitt införskaffade motell stöter de på en oönskad invånare, en fet råtta. Swiftcat drabbas av panik och flyr skrikande därifrån. När hon sansat sig något kommer en sarkastiskt hånande duktus ut ur motellet och konfronterar henne. När hon förklarar att hon har en stark inneboende rädsla för råttor skrattar duktusen och lägger en sarkastisk kommentar där han menar att hans långfinger är en råtta. Swiftcat tappar kontrollen över sig själv i ca 10 sekunder. När hon sedan lyckas återta den igen ligger duktusen i en blodig hög vid hennes fötter, otroligt nära att ha mött den slutgiltiga döden….

En upptäcksfärd på de nerstängdavåningarna resulterar i fyndet av en stängd, försluten och igenkedjad kista. Naturligtvis bestämmer sig de nyfikna medlemmarna i gänget att öppna kistan och fynder gör dem bleka av skräck. En gammal kvinnlig besläktad reser sig upp ur kistan. Hennes första ord är, ge mig mat, eller bli mat. Paniken härjar ochett par av flickorna i tortyrkammaren går en bråd död till mötes för att släcka den äldre vampyrens hunger. Enav flickorna, Natasha från rumänien, räddas undan det blodiga ödet av duktus. Han har insett att denna mycket makabra och morbida unga flicka kommer att bli en ypperlig tjänare och sedemera ett första child.Den gamla vampyren visar sig tillhöra en gammal och sedan länge utdöd (enligt vadfolk och fä vet) klan. Hon vredgas oerhört när hon får reda på detta och svär att de skyldiga ska få lida för hennes mördade klanmedlemmar. Som tack för att hon blev utsläppt lovar hon att ta hand om ett av alla de problem som den unga grupppen skapat sig. Hon eliminerar gänget Dubbel-D som förklarat krig mot ”Gänget-utan-namn”.

Verkligheten smyger sig på och ett nytt problem måste lösas. Gruppen har inga pengar och utgifterna börjar travas på hög. En hyfsad summa pengar har hittats i motellets kassaskåp, men denna bör enbart räcka till en bråkdel av alla kostnader då motellet troligtvis behöver totalrenoveras. Jack och Swiftcat beslutar att de ska ”låna” dessa pengar utan att duktus får reda på detta och bege sig till arenan i Harlem. Där ska de satsa pengarna på swiftcat i en duell till döden. DåSwiftcat aldrig tidigare kämpat där bör de ge bra odds om hon möter en etablerad kämpe. När de sitter och disskuterar detta dyker Vincent upp efter att ha varit i China town. Han överräcker en gammal murasamaklinga (Samurajsvärd) till swiftcat och förklarar att detta är orsaken till hans frånvara. Swiftcat blir alldeles varm innombords och tackar Vincent. De inviger även honom i sina planer och han stöttar dem helhjärtat.

Swiftcat, Jack och Vincent anländer till det nerlagda badhuset i östra harlem somunder nätterna drivs som en arena åt stridshungriga Sabbathvampyrer. Efter blott 30 sekunder stöter Swiftcat på en fiende. En ung vampyr från Bunkerboys som länge försökt smutskasta och dräpa henne. Hon griper tillfället och utmanar honom på en kamp mellan liv och död i arena. Hon får astronomiska odds ochVincent satsar de medhavda pengarna på henne, 50 000 dollar. Oddset är 18 x pengarna vid vinst. åskådarna hopar sig och förväntningarna är höga. Det blir troligtvis en tuff, utdragen kamp och spänningen stiger medan kämparna gör sig redo. Det hela är över på 3,5 sekunder. När kämparna flyger på varandra missar Swiftcats motståndare ett slag och halkar samtidigt till. I det ögonblicket slår kattan till och allt är över.

Gänget-utan-namn har för en tid framöver lyckats lösa sitt ekonomiska behov, frågan är nu……Kommer det att räcka för att överleva?