Livsfarliga Cykloper, eller?

Efter fått en titt in i rummet samlar dom mod för ett försök på rummet, det han hade sätt var 4 stora cykloper. Han försöker smyga upp dörren igen, men denna gång så gnisslar dörren allt för mycket och monsterna hör hur dörren öppnas, alla 4 ögon plus några andra ögon som lyser upp bakom bakom pelarna stirrar rakt på Xavier.

Dröjer bara några sekunder innan en dvärg kommer i högsta fart och slår mot Xavier,  som snabbt hoppar undan slaget och rakt in i andra slaget från en dvärg som står på andra sidan. Xavier fallet bakåt och fler dvärgar kommer springandes. Han hinner få syn på en gammal dvärg hagga och även en ”kvist nisse” som han kallar dom.

Det blir många utbyten av slag, det ser rätt dåligt ut på båda sidor när det hörs dundrande inne från rummet, en av cykloperna har gått fram till en av pelarna och börjat slå på den, taket börja drössla sand och inte långt efter rasar det in rakt ner bland hjältarna.

Fokusen går mot dvärgarna när den gammla haggan dyker upp bakom Naivara och skriker på toppen av hennes lungor, Talron, Bronweg och Xavier blir bortblåsta av den rena kraften från skriket, Naivara blir lite shockad vänder sig om och slinter med kniven, haggan börjar smälta snabbt, först ser man hur huden fräter bort och den förskräckliga varelsen visas, men inte länge nog utan att dess utseende börjar smälta, i sina sista andetag så utger haggan ännu ett skrik som påverkar oss alla, alla blir som döva för några sekunder när man ser hur det sista av haggan smälter i syran på marken. Naivara som gjorde detta förstår inte hur hon gjorde det och fortsätter med att vända sig och attackerar en av dom sista dvärgarna.

Ännu en av cykloperna har nu gått till pelarna och börjar slå på den, taket rasar ner på allt fler ställen, det slår ned i samtliga mer eller mindre, Bronweg är nu nästan nere på knäna när han skyndar sig ut ur den delen av rummet och hittar ett något säkrare ställe, Talron följer efter och lägger ut sin Spirit of healing, detta förstärker gruppen och dom kan börja slå imot igen, två av dvärgarna nedgörs strax efter denna sprit kommer fram, en av dom springer iväg och Rieta är på väg efter.

Xavier och Bronweg tag teamar den sista som är på plats och även den faller ned död. Naivara har nu fått nog med fallande tak och siktar på 2 av cykloperna inne i rummet, dom faller snabbt ner på market livlösa, detta sätter panik i huvudet på dom 2 andra cykloperna som slår frenetiskt på pelarna och täpper för dörren med dessa stenras.

När detta händer han även Rieta kommit i kapp den sista dvärgen som där inte är mycket liv, Rieta stöter sitt svärd in i dvärgen som faller ner på knä och vidare rakt fram med huvudet i marken. Snabbt så formas en plan att gå via raset som dom såg på vägen in, det blir Xavier, Naivara och Rieta som tar det hållet medans Bronweg för väsen och försöker gräva sig igenom den blockerade dörren, Talron styr sin spirit att gå sakta genom stenraset för att även den stjäla uppmärksamheten av cykloperna.

Xavier som glömmer att smyga fram till rummet så han upptäcks, det hörs ett högt rulande ljud uppe från rummet när dessa 3 börjar flyga upp, istället som dom hade tänkt sig att flyga långsamt upp och skrämma dom så blir det dom som blir lite överaskande med pelaren som kommer rullandes imot dom, de 3 får avbryta sitt försök och skyndar sig upp istället och avlidar dom två sista cykloperna samtidigt som dom hör hur pelaren slår i market och krossas.

Hjältarna är nu tömda på krafter och bestämmer sig att ta sig till det gömda rummet för att kunna sova och få tillbaka sin styrka. Väl framme utan att något annat upptäckt dom så hittas något ställe att sova på.

The End.