Talron tar kommandot

Äventyrarna ställer upp framför de rikt utsmyckade dubbeldörrarna.

Dörren smygs försiktig upp och en lång korridor med två trappor i två etage avslöjas.

Trapporna leder upp till ytterligare en platå som bildar mitten av en fyrvägskorsning.

Golvet utanför dessa gångar består av en högpolerad och genomskinnlig kristall så man kan se ner i rummen under.

Men som i så många rum tidigare, är inte heller detta rum tomt. Utan två stora troll, även ett spitting troll som backup till de stora finns i rummet, på varsinn sida i rummet finns två skräckinjagande dragonborns gladiatorer i scale armours med stora och taggiga bastardsvärd i händerna.

Det finns även sex stycken av De Förlorade i rummet dessa måste kryssas av listan är den första tanken som flyger genom Rietas huvudet, då hon höjer huvudet och ser rakt på en Eidolon en varelse som är nästan 3m hög, en bronsfärgad humanoid varelse utan ansiktsdrag, pulserande rituella tecken i guld är ristade på kroppen.

De dåligt rustade Förlorana bjuder inget större motstånd för gruppen utan de faller snabbt för diverse lod och förbannelser.

Talron ser till att Eidolonen inte kommer i närheten genom att kommendera den att hoppa ner över kanten till våningen under.

Äentyrarna låter sina vapen gå varma på de stora trollen som efter en stunds krigande fräts och eldas upp. Dragonbornsen uppehålls av Xavier som till skillnad från tidigare använder skölden att parera med istället för sin käke.

Rieta låter sin symbol gå varm och Bronweg skriker som vanligt på fienderna till sången av Naivarahs armborst och till slut är alla fiender nergjorda förutom Eidolonen.

Under strden har Talron tappat kontrollen över sig själv och på så sätt försatt sig i ett förlamat tillstånd. Då Eidolonen verkar tillhöra detta tempel, så vill äventyrarna inte skada varelesen utan en genomsökning av de gammla bokhyllorna görs medans Eidolonen och Bronweg står och stirrarande på varann redo att slåss.