Krabbkalas nån?

Naivara tittade sig om kring och hon blev ett med skuggorna när hon smög sig bort mot den lysande punkten. Men när hon kommer nära det är det som om hon trollbinds av det vackra ljuset och hon kan inte motstå att närma sig det. Men när hon närmar sig den flyttar den sig och verkar undvika henne men det Naivara inte ser är att den lockar ut henne i vattnet. Det är en Willow wisp vars enda uppgift är att locka oskyldiga ut på djupa vatten så de drunknar. Men något går fel för den när den försöker undvika Naivaras närgångna fingrar och istället för att flyga uppåt så dyker den ner i det mörka vattnet. När ljuset slocknar bryts förtrollningen och Naivara vaknar till som ur en skön dröm men verkligheten kom snabb i fatt henne och hon sprang tillbaka till sina vänner.

Talron som hade en väldigt befallande röst sa åt wispen att gå till gänget under tiden som han viskar till gänget att de skulle göra sig beredda för att släcka den. Men den planen avbröts då hela gänget fick ett litet dumt utseende och hela gänget börjar dras mot wispen. När de kommit ut till mitten av sjön vaknade de till av att vågorna slogs upp mot deras ansikten och de stod öga mot öga med en gigantisk krabba.

De inser snabbt att detta inte var en genomtänkt plan när de ser krabban anfall Bronweg med sina klor. Förutom de stora såren som uppstod på hans kropp så förlamades han också av krabbans gift. Han sjönk som en sten till botten och Rieta såg ut att hon skulle explodera. Gift är till för de fega. Ingen med råg i ryggen skulle falla så lågt. Hon deklarerade att efter striden skulle det bli krabbkalas.

En krabba till dyker upp och gänget gör vad de kan för att försöka ta sig ur det svart vattnet men deras fötter sjunker ner i dyn och Rieta kunde bara tänka på en sak och med sitt svärd hugger hon mot den närmaste krabban och med svärdets kraft teleporterar de upp på land. Där kände hon sig lite tryggare men definitivt inte trygg.

Naivara sköt i väg ett lod innan hon snabbt grabbade tag i Bronweg och även de teleporterade upp på torra land sidan om Rieta.

Bronweg som var så arg att hans skägg nästan självantände började gå lös på krabban de teleporterat upp på land och gå lös på den så det vislade om det. Ingen vet riktigt hur det gick till men på nästan ingen tid lyckades han krossa krabbans huvud och fileat den.

Talron såg att Bax blivit biten av en krabba och låg nu medvetslös en meter under vattnet. Han skyndade dit och med all kraft han kunde samla ihopa drog han upp Bax på land. Väl upp på land försöker han efter bästa förmåga lappa ihop Bax igen. En butter Bax vaknade till liv igen och han kastade sig in i striden igen.

Bronweg rikade sin uppmärksamhet mot krabban som var kvar ute i vattnet. Den närmade sig hotfullt. Bronweg kastade ut en magisk kub en hunger of hadar. Den är fiffigt kostruerad och när krabban rör sig inne i den är det smärtsamt plus att eftersom den är tjock av mörker blir den förvirrad och den hittar inte ut ur den.

Bax anföll en krabba på Talrons kommando medan Naivara sänker en wisp till botten av sjön.

En annan wisp hade fångats av hadarn och den hade stora problem att hitta ut ur mörkret men till slut lyckades den men av all skadan som den tagit inne i mörkret gjorde att den fumlade och istället för att locka gänget till sitt fördärv så skapade den en stor ljussköld . Ljuset var så starkt och vackert att den stärkte hjältarna själar.

Rieta tittade lite förlägne på en av wisparna och drogs ut i vattnet men väl ute i vattnet kom hon till liv igen och som med en hämnd skickade hon tillbaka lite av den smärtan wispen hade gjort och det var mer än den tålde. Den sjönk till botten med ett lite plask.

Krabban vid Bronweg som fortfarande levde hade fastnat men klorna i leran och med stor kraft lyckades den dra sig loss med en sådan kraft att den lyckades skvätta upp en massa lera och förblindade sig själv.

Målet är nu att få in de resterande fienderna in i hadarn och Naivara skickade in en wisp medan Bronweg hugg hade sådan kraft att krabban som stod vi han flög in i hadarn med. Förvirrad i mörkret men till slut hittar krabban ut och den anfaller Rieta. Det var det sista den gjorde. Den knep henne med sina klor men missade med sina giftiga tentaklar och när Rieta ser giftet drypa ur tentaklarna är det som om en lite explosion går av i hennes huvud. Hon vrålar och hugger vilt med sitt svärd på den väldigt skadade krabban. När hon var klar var den delad i portionsbitar.

Naivara avslutar hela striden med ett lod i den sista krabban och det är inte utan att gänget undrar om detta bara är början. Hur ska det sluta.