Grönnäste under anfall

Kära dagbok,

Varit ganska stressad de senste dagarna så inte hunnit uppdatera. Efter en lugn tid i Waterdeep kom vi tillbaka till Grönnäste bara för att finna vår stad under anfall av en stor blå drake, en galen sekt, kobolder såklart och gnidna hyrsvärd. De hade satt många hus i brand och gick dörr från dörr för att plundra husen och våra vänner. Många liv har gått till spillo då de inte går varsamt fram.

Snabb hämnd drabbade de fåtal vi fått tag i men vi vågar inte dra för mycket uppmärksamhet på oss. Vi har lyckats rädda in så många som gick till Storfästet. Våg efter våg står det emot så vi verkar säkra här inne. Synd att vi måste ut hela tiden bara, men tydligen har de inga andra som vågar sig ut?

Höstens vedmagasin har räddats och kvarnen är säkrad. Underligt att de låg i bakhåll för oss vid kvarnen, hoppas inte att det var direkt riktat mot oss. Tur vi känner till trakten och lätt kunde skaka av oss de.

Det ryktades om att draken inte riktigt deltar helhjärtat utan under tvång och vi har satt det i samband med att mången drakägg ska finnas förvarade hos sektens huvudläger. Vi kan nog räkna ryktet som bekräftat eftersom draken pratade med Malcer och bad oss springa ner så den kunde fortsätta sin charad att attakera tornet. Måste läsa på mer om drakar, aldrig riktigt intresserat mig men de finns ju överallt så får väl tvinga mig till att bli intresserad av de.

Borgmästaren lovade att bygga ett bibliotek här i staden, han har aldrig varit så tydlig tidigare kring denna fråga, jag måste påminna honom när detta är över. Vad ska jag annars göra här i staden? Annars måste jag bege mig ut igen, nej bättre här.

Var är mina investeringar? Jag får olika svar av Zooki beroende på tidpunkt på dagen som jag frågar, kanske måste skriva ner och se om det finns ett samband. Många andra verkar oxå drabbade av hans investeringsplaner, jag undrar om han tagit vatten över huvudet eller om han bara låtsas för att sen glatt överraska oss. När jag ändå är inne på hans gåromål så ska jag försöka komma ihåg att fråga honom vad det är han letar efter hos alla de fallna han letar genom, för det är inte böcker eller dokument som faktiskt hade varit till nån nytta. Men något söker han och ler gör han ofta. Måste fråga.

Nåja, nu är det iväg igen; templet brinner visst. Tur i oturen att vi ännu inte byggt något bibliotek…

Ett svar på “Grönnäste under anfall”

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.