Ljus

Så en snabb uppdatering: vi klarade oss! Vi överlevde! Även om det kändes konstigt där på slutet som om att Malcer tänkte sätta en fot fel så att vi alla dog uppslukade i en förtärande eld. Tror att Sookie får ha säkerhetsgenomgången lite nogrrannare vid nästa underjordiska komplex som vi går ner i.

Ack den där Malcer stötte på spöket som jag och Cariza tidigare mötte. Det huvudlösa spöket flydde långt bort från ljuset av Chauntea men tydligen råkade vår vän ut för denna och lovade att vi skulle hämnas hans död? Ja det var väl värst, aldrig hört nåt så galet som att lova att hjälpa ett spöke.

Vi använde spakarna i korrekt ordning som jag antecknat från tidigare rum, eller ja vi och vi, min utmärkte betjänst hjälpte till. Rummet såg lite lruigt ut som om att det kunde slå ihop en till 1mm pannkaka om man drog fel nämligen. Men det gick bra, utvägen öppnades igen och det mystiska gröna ljuset tändes igen. Bra att vi inte famlar i helt mörker längre, så vi ser lite längre fram där faror kan lura.

Bestämd som han var ville då inte Malcer ut för nejdå, inte ens gick spöket att övertalas av oss. Nej nej bakom denna en dörr där tidigare ondeskefullt mässande hade hörts, ja där minsann fanns föremålet för hämnd å spökets vägnar.

Vampyr? Ja det var nog nåt sånt, behöver läsa på mer tror jag. Ack så snabb och dödlig varelse. Tvingade tillbaka den i speglen, krossade denna och så fick det vara nog. Undrar vem det var på andra sidan speglen som pekade så elakt mot mig och sade nåt obegripligt. Jag skriver ner orden så som de lät så kanske det går att översätta senare…

ÅH BÖCKER! SCROLLS! PAPPER! ANTECKNINGAR! YES!! Men nej NEEEEEEJ! ännu en typ som inte vet att fuktig underjord inte gör susen för papper… Blott en bok hade klarat sig, speciellt magisk och ondskefull ser den ut att vara. Säker oerhörda hemligheter innuti! Åh all denna kunskap ska bli min. Eller ge mig gott inträde till finare avdelningar på stora bibliotek. Ska bara komma på hur man öppnar den. Hur svårt kan det vara?