Vägskäl

Så ute i de stora vidderna igen, skönt att känna vinden. Skatten nergrävd på ett särdeles smart ställe. Vi fortsätter spåren till skurkarna gömställe. De visar sig gömma sig i ett bergigt område, format som en hästsko så lite svårt att bara smyga rakt in.

Går att scouta från kanterna i buskagen, vilket vi gjorde för att se om vi kan klura ut vart eventuella fångar är. De visar sig nog troligen vara i ett av de bakade tälten, intill de konstiga träkryssen med kedjor. Skickar ivägg Piff som snabbt som en råtta pilar iväg. Lång vänta senare rapporterar skicklige Piff att det sitter några fångar i det rältet riktigt nog, även munken vi letar efter. Sån tur! Tyvärr i låsta metallburar… Och sten till mark. Och de är i riktigt risigt skick, fångarna alltså. Och Piff trodde vi behhövde handla snabbt. Bra det är i ett tält i alla fall.

Otur dock att de två guard-draksen är så uppmärksamma, de märkte av Piff så mycket att de även gick in och nosade i tältet. Tur han bara är en råtta, även om han tydligen hellre vill vara en ödla nu. Jaja, dessa konstiga feyvarelser.

En vaktpatrull går förbi igen, tur de inte är så uppmärksamma denna gången heller. Åh har inte läst mycket böcker om detta eller hört så många berättelser av hjältar på värdshus som jag ju inte direkt varit på nej. Tråkigt ju, bättre med bibliotek. Men varför hoppade jag över Fångfritagning 123, Rädda ditt folk, Fångar och hur man fritar de, Vakter och deras svagheter, Kobolder ABC, Att förhandla med fienden, Hur man ska göra i en korsning. Nej nej, all energi lades på praktiska saker så som potatisodling med magi, hur du gräver bevattningskanaler bäst, äppelodlingens magiska knep, så räddar du skörden från ovädret, snabbfrys och bevara dina örter… Åh när får jag någonsin nytta av all denna kunskap?´Varför var det inten som berättade för mig att jag hade behövt helt andra kunskaper?

Nej, eh orkernas manual för tortyr hjälper inte här om.. nej. Vi behöver nog diskutera hur vi ska angripa detta problem. Kasta små rosa fluffiga kaniner på väktarna så de flyr springandes därifrån? Äh jag vet itne vad de är rädda för. Tysta en bit av tältet? En avledande manöver? Skicka in vältalande Malcer? Förgifta deras mat/vatten… med…? Starta ett rykte om att kobolderna fått order om att avrätta alla människor i armén, inatt? Skicka brev och förhandla ett slags utbyte? Locka med löfte om stor loot och lättförtjänta pengar bara en bit bort? Erbjuda de en kram de verkar ju arga?

KategorierOkategoriserade