Det blir nog bra… eller

Var detta min idé? Det kan ha varit det men är lite dimmigt nu. Efter att ha suttigt så otroligt längre i korsningen så var det väl givet att vi bara får hitta på nåt, vadsomhelst, och sen improvisera friskt. Hey några vakter kommer gåendes, nice då tar vi deras kläder.

Behövde de verkligen dö? Cariza insisterar alltid på detta men det känns fel nånstans. Som att det går emot det här som på ett högre plan är rätt och fel. Där var ingen som sov vill jag bara upprepa. Alla var redan döda när jag sopade undan bevisen. Alla. Nej han som sov, han dödade någon innan, han begravdes inte levande. Nej, nej nej. Åh, allt gick så fort jag vet inte. Nej han var nog död innan. Klart han var?

Jaja de stackars elva själarna är påväg till en bättre värld nu och vi har bättre mercenary-kläder att ha på oss. Mm ja tunga kläder det här, fattar itne hur folk orkar gå runt i detta hela dagarna. Usch.

Nervöst var det i varje fall att sen bara traska in i deras läger. Tur vi har med oss Cariza och Malcer som ser ut att höra hemma här. De rör ju sig som om de vore äkta skurkar och banditer.

Åh, vi fick tilldelat oss ett tält, så bra jag noterat han vi lämnade död i rännstenen i byn. Stackars Renly och ditt band.

Inga problem att socialisera lite med dessa förtappade själar. Vissa verkar mer borta än andra, speciellt de i robes. De tror tydligen på Tiamat och att hon snart ska resa sig igen lovade mycket makt och äre och speciella krafter. Men nej han sålde inte riktigt in mig tycker jag. Kanske om de fått lära sig mer magi eller haft större bibliotek, nej känndes lite torftigt.

Underhållningen för dagen var att släpa fram munken och piska honom offentligt. Tur vi inte hann dit innan det var över, kanske vi hade gjort något förhastat. De låste in honom igen i sin bur i tältet.

Fångar finns tydligen i fler tält. De verkar användas i stora gruvan som vaktas hårt. De gräver efter nåt, men inget vet riktigt vad verkar det som. Inte malm troligen, utan nåt annat?

Munken verkar knappt vilja bli räddad, inte för att vi kunde kommunicera så väl genom Piff (råttan) men vad menar han med NEJ och skada på huvudet? ”Nej jag har de precis där jag vill ha de” ”Nej nej nej” ”Håll dig borta”. Äh, han blir säkert glad över att vi räddar honom.

Ska bara komma på hur vi ska göra detta. Vi fick ju torn-vakt inatt, det verkar ju spännande. Inte något jag gjort tidigare. Tydligen får vi vila en timme nu, sen sitta vakt hela natten tills vi blir avlöst typ på morgonen sen vila en timme sen exercis på planen där borta. Verkar vara ett hårt liv detta, nog bäst vi gör något snabbt.