Räddade!

Det var intressant att spatsera runt som kaptenen, de där bevingade kobolderna trodde verkligen att det var han. Tur jag inte behövde tala så mycket eller något sådant. Måste försöka researcha något sätt att förvandla rösten med. Klart det känns lite obekvämt att lura någon att jag är nån annan. Alla vet ju att ärlighet varar längst och bara nidingar ljuger. Men mina färäldrar sa ju att jag är tvungen att lära mig detta för att vi ska slippa betala fogden igen.

Malcer borde annars kanske ta tag i sitt problem med drickan. Värst vad han smygdricker hela tiden, och jag är inte den som är speciellt uppmärksam så det måste vara riktigt illa för honom. Han fyllde ju flera vattenskinn nu innan vår nattvakt för att klara sig. Vatten var det sa han, jojo jag såg vilken tunna han fyllde på från. Och den drickan var inte något jag hade velat dricka som vatten. Sluddrar ibland gör han oxå och minns inte alla detaljer från gårdagen, nej han borde rycka upp sig Malcer. Så många sorger kan inte min kusin upplevt i sitt liv att han behöver dränka de så djupt.

Munken min gamle vän verkar ganska så tacksam, mycket mer än jag förväntade mig från vad han sa till Piff. Jag är glad över att få möjlighet att rädda honom så som att han räddade mitt liv när jag fick ett träd över mig i stormen för så många år sedan. Alla kommer bli så glada att återse honom och de andra i byn igen. Usch att bli tillfångatagna för att vara slavar i en gruva.

Borde passat på att leta efter böcker i andra tält med, kanske Piff hade kunnat vara till mera nytta där. Inte för att han skulle kunna släpa ut en bok kanske men i alla fall pinpointa vart de är eller hur. Kanske vi även då kunde fått reda på vad de gräver efter i gruvan. Nog bara de högt uppsatta som har en aning eller. Klart de som grävde kanske borde fått instruktioner? Vi får helt enkelt fråga våra nybefriade fångar.

En liten omväg för våra nedgrävda rustningar senare och ack sån tur att hästen står kvar där vi parkerade den, med alla våra övernattningssaker på. Nu vidare kvickt innan de inser vad som skett.